Prameny a studie 44. Alchymie v kuchyni
Cena tištěné publikace: 100,- Kč
Vyprodáno. Publikaci si můžete stáhnout ve formátu pdf níže na stránce.
Vydáno 2010.
Obsah čísla:
| Roman Bortel: | Fyziologie chuti: proč jíme to, co jíme |
| Roman Bortel: | Různorodost stravy Českých zemí ve zkratce |
| Ondřej Hladík: | Vězeňské stravování do roku 1938 – od hladovění k ústavní kuchyni |
| Lucie Kubásková: | Kypřicí látky v kuchyni |
| Klára Linhartová: | Vývoj kuchyní a uchovávání potravin od středověku po současnost |
| Drahomíra Nováková – Pavel Novák: | Stravování na venkově za socialismu (na příkladu Kutnohorska) |
| Pavel Novák: | Společné stravování |
| Vladimíra Růžičková: | Mléko v domácnostech |
| Veronika Schallenbergerová: | Venkovská strava na Podluží v první polovině 20. století na příkladu obce Hlohovec |
| Dana Strnadová: | V hlavní roli – brambory |
| Kamila Svobodová: | Čarodějnická kuchyně moravských čarodějnic |
| Expozice, výstavy a akce NZM září – prosinec 2010 |