Přijďte vařit do muzea!

NZM Praha
Datum vydání: 22. 3. 2023

Víte, že v Národním zemědělském muzeu na pražské Letné pořádáme již šestým rokem kurzy vaření? Kurzy probíhají v profesionálně vybaveném gastrostudiu, které je součástí expozice Gastronomie. Neváhejte a přijďte vařit do muzea!

Naše zpravidla čtyřhodinové kurzy jsou vhodné pro začátečníky i pokročilé. Maximální kapacita kurzu je deset osob a účastníci vaří pod vedením zkušeného lektora ve dvojicích nebo menších skupinkách. Pro každého účastníka jsou připraveny recepty a certifikát o absolvování kurzu.

Témata kurzů obvykle volíme podle sezónních surovin nebo období v roce. Každoročně do nabídky zařazujeme chřest, ryby, zvěřinu, dýně a nechybí ani inspirace na velikonoční menu nebo vánoční cukroví. Oblíbené jsou kurzy bezlepkové nebo kurzy zaměřené na přípravu masa či omáček. Ve spolupráci se Sládkovou akademií a VŠCHT od roku 2021 se učíme také vařit pivo.

Ve spolupráci s nutriční terapeutkou Pavlínou Matysovou jsme připravili první kurz vaření určený dětem od 6 let a jejich rodičům. Děti se na kurzu naučí müsli tyčinky s čokoládovou polevou, banánové lívance nebo svačinkové tortilly.

Aktuální kurzy a další informace najdete na stránce Uvařeno v muzeu a na Facebooku Uvařeno v muzeu.

V gastrostudiu probíhají tréninky Národních týmů Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Také si ho můžete pronajmout.

Těšíme se na společné vaření, pečení i ochutnávání!



Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.