Termín konání: 25.09.2024 | 10:00–17:00

Lektor: Ivan Day

Britský spisovatel, historik a propagátora gastronomie. Ivan se s Vámi podělí o své poznatky získané během desetiletí výzkumu a přinese i některé poklady ze své rozsáhlé sbírky historických kuchařek, zmrzlinových forem a dalšího kulinářského náčiní.

  • Cena: 6 000 Kč
  • Součástí kurzu je občerstvení v průběhu dne a oběd.
  • Veškeré ingredience, vybavení a recepty budou k dispozici na místě.
  • Kurz bude probíhat v angličtině.

Co se na kurzu naučíte?

Kurz poskytne účastníkům základní zkušenost s používáním historických cukrářských forem na tragant a marcipán, a to za použití původního historického vybavení, materiálů a technologií, které jsou dnes již víceméně zapomenuté.

S využitím původních postupů nejprve společně vytvoříme cukrovou hmotu z prosetého nejjemnějšího bílého cukru a tragantu (pryskyřice kozince). Tato hmota je jemnější než kaolinová hmota pro výrobu porcelánu. Následně budeme společně cvičit svou dovednost vytvářet pomocí historických dřevěných cukrářských forem dekorativní prvky pro zdobení dortů či vytváření cukrového nádobí, soch nebo celých staveb. Práce to není vůbec jednoduchá, ale s pomocí Ivana Daye objevíte taje tvorby těch nejjemnějších cukrových dekorací. Při práci budeme používat i původní dřevěné formy z 19. století.

Nejsou nutné žádné předchozí zkušenosti práce s cukrem, jen nadšení a ochota spolupracovat s ostatními milovníky historie jídla a stolování.

Kapacita kurzu je omezena. 

Přihláška zde

Termín konání akce

25.09.2024 | 10:00–17:00


1. 1. – 23. 12. Út–Ne 9:00–17:00

Zobrazit celou otevírací dobu objektu

Vstupné

Cesty jídla – kurz historické kuchyně

Vaše osobní údaje budou zpracovány podle Podmínek zpracování osobních údajů.

Fotoalbum

Práce s cukrovou hmotou a historickými formami na cukr při kurzu Historic Decorative Sugar Work (Welbeck, 10.12.2023).
Práce s cukrovou hmotou a historickými formami na cukr při kurzu Historic Decorative Sugar Work (Welbeck, 10.12.2023).
Cukrová tazza vytvořená z historických forem na tragant ze sbírky Ivana Daye na kurzu Historic Decorative Sugar Work na podzim 2023 ve Welbeck Abbey.
Cukrové ozdoby z historických forem.
Gastrostudio NZM Praha.

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.