Prameny a studie 44. Alchymie v kuchyni


Cena tištěné publikace: 100,- Kč

Publikace Národního zemědělského muzea lze zakoupit na jednotlivých pobočkách muzea, objednat online nebo stáhnout pdf níže na stránce.

Vydáno 2010.

Obsah čísla:

Roman Bortel: Fyziologie chuti: proč jíme to, co jíme
Roman Bortel: Různorodost stravy Českých zemí ve zkratce
Ondřej Hladík: Vězeňské stravování do roku 1938 – od hladovění k ústavní kuchyni
Lucie Kubásková: Kypřicí látky v kuchyni
Klára Linhartová: Vývoj kuchyní a uchovávání potravin od středověku po současnost
Drahomíra Nováková – Pavel Novák: Stravování na venkově za socialismu (na příkladu Kutnohorska)
Pavel Novák: Společné stravování
Vladimíra Růžičková: Mléko v domácnostech
Veronika Schallenbergerová: Venkovská strava na Podluží v první polovině 20. století na příkladu
obce Hlohovec
Dana Strnadová: V hlavní roli – brambory
Kamila Svobodová: Čarodějnická kuchyně moravských čarodějnic
  Expozice, výstavy a akce NZM
září – prosinec 2010

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.