Žáci se během programu nejen seznámí s principy zero waste, ale především si společným vařením vyzkouší, jak důležitá je týmová práce a komunikace v praxi. Pod vedením profesionálního kuchaře a pedagoga Štěpána Braňky si připraví jednoduchý pokrm a osvojí si přitom základních kuchařských technik.
V programu se zaměříme na jednu základní surovinu – mrkev – kterou děti kompletně zpracují „od špičky po nať“. Společně si připraví pesto z mrkvové natě a mrkvovou pomazánku, které budou podávat na bruschettě s křupavým sýrovým chipsem. Důraz klademe na praktické dovednosti, které si děti odnesou i do každodenního života.
Program probíhá v našem moderním gastrostudiu a je koncipován tak, aby každé dítě mělo aktivní roli a zažilo radost z tvorby, poznávání a společného výsledku.
Doba trvání je 60 minut, maximální kapacita 15 dětí
(program začíná vždy v 9:00 a 10:30, početnější třídy můžete rozdělit a s druhou polovinou si zatím projít muzeum)
Cena za skupinu 3 150 Kč
cena je stejná, ať je ve skupině 10 nebo 15 dětí
Co s sebou? Zástěru na vaření a případně i svačinovou krabičku.
Kontakt v případě dotazů: Magdalena Kořenská, magdalena.korenska@nzm.cz
Program si rezervujte přes online formulář níže.