BOHATSTVÍ NÁRODNÍ KUCHYNĚ

Naše národní kuchyně vychází ze skromných surovin, přesto je nesmírně pestrá a bohatá. Nabízí množství pokrmů, na které můžeme být právem hrdí. Přednáška odhalí propojení tradičních receptů a současných poznatků o potravinách.


Pod pokličku vás nechá nahlédnout Ing. Eliška Kováříková, Ph.D..

Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu, v.v.i.

Národní centrum zemědělského a potravinářského výzkumu (angl. Czech Agrifood Research Center – CARC) je veřejná výzkumná instituce zřízená Ministerstvem zemědělství ČR. Vznikla k 1. 1. 2025 na půdorysu Výzkumného ústavu rostlinné výroby, v.v.i. (VÚRV – mateřská organizace) začleněním Výzkumného ústavu zemědělské techniky, v. v. i. (VÚZT) a Výzkumného ústavu potravinářského Praha, v. v. i. (VÚPP), které sloučením zanikly.

Do společného centra se tímto krokem koncentrovalo široké spektrum odborných činností v oblasti zemědělských a potravinářských věd, a to od problematiky hospodaření na půdě, genetiky, šlechtění a ochrany plodin přes zemědělskou techniku až po bezpečnost a produkci potravin.

Vznikem CARC se otevřely příležitosti pro komplexnější a efektivnější výzkum a snadnější přenos poznatků v zemědělských, potravinářských, environmentálních a technických vědách a v souvisejících oborech.

Zpět na seznam přednášek


Fotoalbum

Ing. Eliška Kováříková, Ph.D.

Partneři

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.