Uvařeno v muzeu!

NZM Praha
Datum vydání: 18. 11. 2021

Víte, že v pražském Národním zemědělském muzeu pořádáme již čtvrtým rokem kurzy vaření? Kurzy probíhají v  profesionálně vybaveném gastrostudiu, které je součástí expozice Gastronomie. Neváhejte a přijďte vařit do muzea!

Naše zpravidla čtyřhodinové kurzy jsou vhodné pro začátečníky i pokročilé. Maximální kapacita kurzu je deset osob a účastníci vaří pod vedením zkušeného lektora ve dvojicích nebo menších skupinkách. Pro každého účastníka jsou připraveny recepty a certifikát o absolvování kurzu.

Česká klasika, bez lepku i vánoční inspirace

Témata kurzů obvykle volíme podle sezónních surovin nebo období v roce. Každoročně do nabídky zařazujeme chřest, ryby, zvěřinu, dýně a nechybí ani inspirace na vánoční menu nebo cukroví. Oblíbenými jsou kurzy přípravy sushi, úpravy masa nebo vaření a pečení bez lepku.

Do konce roku budeme vařit poctivé omáčky a připravovat čokoládové dobroty.

Novinka, která voní chmelem

Ve spolupráci se Sládkovou akademií a VŠCHT jsme pro vás přichystali nový originální kurz a to domácí vaření piva. Pivo u nás v muzeu budeme vařit v termínech 22. 1. 2022 a 26. 2. 2022. První kurz domácího vaření piva už máme v našem muzeu za sebou. Kdo byl, může se těšit, že si na Vánoce bude moci připít pivem vlastním. 

Aktuální kurzy a další informace najdete na stránce Uvařeno v muzeu a na Facebooku Uvařeno v muzeu.

V gastrostudiu probíhají tréninky Národních týmů Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Také si ho můžete pronajmout.

 

Těšíme se na společné vaření, pečení i ochutnávání!




Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.