Lektor: Pavel Minář

Vyučil se kuchařem a pokračoval ve studiu, které zakončil maturitou. Byl šéfkuchařem v hotelu Palcát v Táboře, pomáhal se zavedením provozu nebo poskytoval poradenské služby mnoha restauracím v jižních Čechách. V roce 2013 se Pavel stal členem Národního týmu AKC ČR.

Cena: 2200 Kč 
Naučíte se:
  • Fermentovaná ředkvička s vykapaným jogurtem

Zeleninu zavakuujeme spolu s 2% soli a necháme při pokojové teplotě 5 dní. Poté zeleninu omyjeme a používáme. Dále uchováváme v lednici.

Jogurt vložíme do pleny a zavěsíme na cca 3 hodiny v pokojové teplotě vykapat.

  • Marinovaný pstruh s jablkem a koprovým olejem

Pstruha očistíme a vložíme do marinády ze soli, cukru, hřebíčku a nového koření. Marinujeme nejméně 6 hodin. Poté krájíme a podáváme s koprovým olejem a jablkem.

  • Sušená vepřová panenka s vakuovaným melounem

Panenku očistíme vložíme do marinády z cukru, kakaa a hrubozrné soli, po týdnu krájíme na tenké plátky a doplníme o meloun vakuovaný s marinádou z limetek a cukru.

  • Pěna ze pstruha s kaviárem

Torza ze pstruha uvaříme, přidáme bílé víno, smetanu a dochutíme solí a pepřem, přidáme želatinu, vychladíme, naporcujeme a podáváme s kaviárem.

  • Bramborová placka z fermentovaných brambor

Brambory uvaříme, přidáme hladkou mouku a dávkujeme na pečící papír, opékáme z obou stran. Zdobíme vykapaným jogurtem a sušenými žloutky. Sušené žloutky sušíme 24h v soli, poté omyjeme.

  • Sušená hruška s hašlerkovým prachem

Hrušku očistíme, usušíme v konvektomatu nebo sušičce, poté marinujeme v medovině. Zdobíme hašlerkovým prachem.

  • Pěna z foie gras s jablky a grep

Foie gras očistíme, zarestujeme spolu s cukrem a zalijeme smetanou. Promixujeme a vložíme do šlehačkové lahve. Jablka zkaramelizujeme a zdobíme pěnu spolu s grepem.

Jak se přihlásit?

Stačí vyplnit a odeslat online přihlášku a zaplatit fakturu, kterou Vám poté zašleme na e-mail uvedený v přihlášce. Po připsání částky na náš účet Vám pošleme e-mailem voucher, kterým se prokážete před začátkem kurzu v Národním zemědělském muzeu. 

Platbu po jejím uhrazení není možné stornovat. Národní zemědělské muzeum si vyhrazuje právo kurz zrušit, v takovém případě budou všichni přihlášení účastníci informováni a všechny uhrazené platby budou zájemcům vráceny zpět na účet.

Potřebujete další informace?

Napište nám na kurzyvareni@nzm.cz.

 

Více o kurzech vaření v Národním zemědělském muzeu

1. 1. – 23. 12. Út–Ne 9:00–17:00

Zobrazit celou otevírací dobu objektu

Vstupné

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.