Příběh zemědělství – Praha

Expozice Gastronomie

Expozice Gastronomie

Expozice Gastronomie je letos v pořadí už čtvrtou nově otevřenou expozicí v Národním zemědělském muzeu.

 

V dětské gastronomické herně si mohou nejmenší návštěvníci muzea vyzkoušet nakupování, vaření a zacházení s potravinami a dozví se, proč je dobré kupovat místní produkty. Seznámí se také s kuchyněmi našich babiček a prababiček, naučí se vnímat potraviny nejen zrakem, ale i dalšími smysly. A v neposlední řadě se naučí správnému stolování.

I když je dětská gastronomická herna určena především malým návštěvníkům muzea, své si v ní najdou i zvídaví a hraví dospělí. Mají příležitost zúčastnit se seminářů, přednášek či kurzů vaření, které pod vedením špičkových kuchařů v gastrostudiu organizuje Kulinářský institut Marie Sandtnerové.

V gastrostudiu se konají gastronomické semináře, přednášky a především kurzy vaření pro veřejnost pod vedením profesionálních kuchařů.

> více o kurzech vaření

Fotoalbum