Probereme tipy na rychlé svačiny, představíme si hromadu druhů pomazánek a hlavně budeme ochutnávat, ochutnávat a ochutnávat. Čeká nás hra s různými druhy luštěnin – vyrobíme z nich placky, falafel, čevabčiči a odejdeme s praktickými tipy jak je nejlépe dochucovat a připravovat. Vyrobíme rovnou čtyři druhy rostlinného mléka a z nich dál tu nejjednodušší sojanézu a tatarku. Taky si připomeneme základy správně sestaveného veganského talíře a zodpovíme otázky, které k nutričně vyváženému rostlinnému jídelníčku můžete mít.

Odpoledne strávíme v malém počtu a v poklidné atmosféře, individuální přístup je klíč.

Pro koho je kurz určen?

  • pro sportovce! Probereme jak se poprat se zvýšenou potřebou proteinu při tréninku a naučíme vás kuchyňské triky, co usnadní time management.
  • pro rodiče dětí, které chtějí jíst vegansky! Naučíme vás, jak dochutit jídlo tak, aby byla nadšená celá rodina a odejdete s hromadou tipů na rychlé svačiny do krabičky.
  • pro objevitele! Máte pocit, že můžete zažít, ochutnat a zkusit ještě víc? Vítejte!

Poznejte lektory:

Michal alias Zahy

Michalovu kuchařskou kreativu znáte, pokud jste v poslední době navštívili Chutnej na Letné - pracuje tam totiž jako šéfkuchař. V posledních pěti letech se pohybuje napříč pražskými vegan pop-upy a restauracemi. Miluje improvizaci na talíři, barvy, pestrost a důraz na chuť. Žádná kuchyně mu není cizí, užívá si vaření indické, asijské, italské, mexické, španělské i české kuchyně. Pokud hledáte profesionála přes kulinářské experimenty, Michal je váš člověk.

Adam Novotný

Adama a jeho kulinařinu definují slova jako poctivost, cit a minimum waste. Přemýšlivě přistupuje k celému procesu a kuchaře s větší vášní často nepotkáte. Adam založil veganskou restauraci Incruenti na pražských Vinohradech a poté přesedlal na víc nomádskou cestu. Pod hlavičkou @hostina.bio připravuje cateringy na velké i malé eventy, libuje si ve svatebních hostinách a organizování vymazlených degustačních akcí. A můžete ho znát z podcastu Lilek nebo párek.

 

Kurz pořádáme ve spolupráci s Chutnej.

Přihláška na kurz PLANT-BASED ONLY / Úvod do veganského vaření.

1. 1. – 23. 12. Út–Ne 9:00–17:00

Zobrazit celou otevírací dobu objektu

Vstupné

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.