Termín konání: 11.11.2025 | 17:00–20:00

Fermentace je velmi atraktivní způsob přípravy potravin a nápojů. Fermentovaná zelenina je dlouhodobě v centru zájmu lidí, kteří se starají o své zdraví. Ani kvašené nápoje nejsou nijak neznámé. Nápoje typu kombucha, vodní kefír, bezová limonáda a kysané mléko jsou dlouhodobě populární. Jejich příprava má jednoduché zásady, ale nabaluje celou řadu protichůdných doporučení.

Pro přípravu nápojů nepotřebujete žádné předchozí znalosti ani vybavení.

Pokud umíte fermentovat zeleninu, přijďte si rozšířit znalosti, pokud tyto zkušenosti nemáte, nebudete je potřebovat. 

Workshop se skládá ze dvou částí – teoretické a praktické, každá z nich trvá zhruba hodinu. Z workshopu si odnesete základní informace o fermentaci nápojů, recepty, nápoj z ovocných octů k okamžité konzumaci a kysané mléko k dokvašení.

Lektorka: Ing. Eliška Kováříková, Ph.D.

Cena: 1 500 Kč

Co vás čeká a co si odnesete:

  • teoretická část o principech kvašení, jednotlivé typy nápojů, zásady správné přípravy
  • ochutnávka kvašených nápojů
  • fermentace v praxi
  • nápoj z ovocných octů a medu
  • kysané mléko k dokvašení

Jak se přihlásit na workshop?

Workshop můžete zakoupit online. Stačí vyplnit přihlášku a uhradit částku kartou přes platební bránu. Voucher na workshop Vám bude po zaplacení odeslán na e-mail uvedený v přihlášce.

Pokud neobdržíte voucher do 48 hodin od zaplacení, zkontrolujte spam i hromadnou poštu, následně nás prosím kontaktujte na kurzyvareni@nzm.cz

Potřebujete další informace?

Napište nám na kurzyvareni@nzm.cz.

Více o KURZECH VAŘENÍ v Národním zemědělském muzeu ZDE.

Termín konání akce

11.11.2025 | 17:00–20:00


Pondělí Zavřeno
Úterý 9:00–17:00
Středa 9:00–17:00
Čtvrtek 9:00–17:00
Pátek 9:00–17:00
Sobota 9:00–17:00
Neděle 9:00–17:00

Zobrazit celou otevírací dobu objektu

Vstupenky lze zakoupit online:
 

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.