Termín konání: 06.10.2022 | 00:00 – 26.02.2023 | 23:59

Teprve s postupnou industrializací od druhé poloviny 19. století nastává spolu se změnou životního stylu a socioekonomického postavení obyvatel odklon od generacemi prověřených postupů a nejen strava, ale celkově i její vnímání, se začínají proměňovat. Právě tyto nové aspekty jsou podchyceny na výstavě, která se věnuje zejména vlivům, jež formovaly a měnily původní, tradiční lidovou kuchyni. Výstava Kulinární tradice českých regionů navazuje na výstavu Kulinární tradice moravských a slezských regionů, která nastínila rozmanitost a šíři tradiční gastronomie v souvislosti s pěstováním a zpracováním zemědělských produktů. 

Výstava je vědeckým výstupem projektu NAKI II – Kulinární dědictví českých zemí: paměť, prezentace a edukace (DG18P02OVV067).

Výstava Kulinární tradice českých regionů

Otevírací doba

1. 1. – 23. 12. Út–Ne 9:00–17:00

Zobrazit celou otevírací dobu objektu

Vstupné


dospělí 200 Kč
děti a mládež do 18 let, středoškoláci nad 18 let v rámci školních skupin Vstup pro děti a mládež zdarma platí do všech expozic a výstav muzea. Neplatí na akce pořádané NZM. Zdarma
studenti 18–26 let 100 Kč
senioři od 65 let 100 Kč
permanentka 6 jednorázových vstupů platnost 365 dní od zakoupení, přenosná, jednorázový vstup pro jednoho platícího návštěvníka v jednom dni 800 Kč
permanentka 12 jednorázových vstupů platnost 365 dní od zakoupení, přenosná, jednorázový vstup pro jednoho platícího návštěvníka v jednom dni 1400 Kč
zájmové skupiny nad 10 osob starších 18 let (cena za osobu) cena za osobu 100 Kč

* Vstup pro děti a mládež zdarma platí do všech expozic a výstav muzea. Neplatí na akce pořádané NZM.

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.