Termín konání: 12.11.2025 | 16:00–19:00

Šéfkuchař Jamie Santos, původem z Kapverdských ostrovů klade velký důraz na zdravou a přírodní kuchyni. V rámci svého kurzu VEGE & VEGAN učí, jak připravovat chutné pokrmy z rostlinných surovin.

Kurz se zaměřuje na to, aby účastníci získali komplexní přehled o rostlinném stravování a naučili se připravovat jídla tak, aby byla plná chuti a zároveň vizuálně přitažlivá. Jamie klade velký důraz i na originální a vkusnou dekoraci pokrmů.

Jamieho přístup je založený na používání lokálních surovin a vyhýbání se zahušťování moukou, což je běžné v tradiční české kuchyni. Jeho cílem je ukázat, že i vegetariánská a veganská jídla mohou být bohatá na chutě a rozmanitá.

Na jeho kurzech se naučíte mnohem víc než jen konkrétní recepty. Získáte ucelený pohled na přípravu zdravých jídel z přírodních surovin. Navíc se dozvíte, jak jídla přizpůsobit různým alergiím a dietním omezením. Po absolvování kurzu dostanete recepty a kontakt na šéfkuchaře Jamieho pro budoucí konzultace.

Předkrm: Creme de tomate
Hlavní chod: Grilovaná dýně s tomatovou salsou, pečenými batáty a salátem z čerstvé zeleniny

Cena kurzu: 2 990 Kč

Více informací zde

 

 

 

Termín konání akce

12.11.2025 | 16:00–19:00


21. 7. – 23. 12. Po–Ne 10:00–18:00

Zobrazit celou otevírací dobu objektu

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.