Můžete se těšit na ukázky bourání prasete, zabijačkové speciality i workshopy pod taktovkou kuchařů z Asociace kuchařů a cukrářů. Kromě zabijačkových pochoutek na muzejním dvorku si budete moci vyzkoušet, jak se plní a špejlují jitrnice, uvidíte práci řeznického mistra či ukázky historického řeznického náčiní ze sbírek Národního zemědělského muzea. Pro děti jsou připravené výtvarné dílny, řeznická kvízová stezka i divadelní představení O Prasátku Arturovi. Historii i současnost přiblíží krátký dokument Zabijačka a fotografie Jindřicha Štreita a také komentovaná prohlídka s ukázkami historického řeznického náčiní ze Sbírek NZM. 

S čím se potýkají stará původní plemena a proč se vyplatí jíst přeštíka, se zájemci dozvědí na přednášce Deset nej strakatého přeštíka Evy Weisbauerové z Výzkumného ústavu živočišné výroby. O hudební doprovod se postará Řeznická kapela.

K prodeji budou jitrnice, klobásy, škvarky a zabijačková polévka, čepovat se bude masopustní speciál pivovaru Proud.

Vstupné na akci: dospělí 100 Kč/osoba, děti od 3 let, senioři nad 70 let, studenti 50 Kč/osoba.

Letenské prase – podrobný program

Letenské prase – podrobný program

1. 1. – 23. 12. Út–Ne 9:00–17:00

Zobrazit celou otevírací dobu objektu

Vstupné

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.