Vaření piva může být překvapivě jednoduché. Nepotřebujete domácí pivovar či drahé vybavení, docela dobře si vystačíte s velkým hrncem, manifoldem (scezovací „síto“) a chladičem. Pak už stačí jen dodržet technologický postup a můžete si vychutnat vlastní pivo. Pokud se nedopustíte žádné chyby – od toho je náš kurz – získáte pivo v té nejvyšší možné kvalitě: čerstvé, nefiltrované, nepasterizované. A přesně takové má být dobré pivo.

 

Kurzy vaření piva pořádá Národní zemědělské muzeum ve spolupráci se Sládkovou akademií, která se specializuje na pivní kulturu a vzdělání (sommelierské a degustátorské kurzy).

 

  • Kurz je celodenní a vede jej zkušený domovarník. 
  • Z kurzu si odnesete rozvařené pivo, které si doma doděláte. 
  • Kde to bude možné, sami si postup a nástroje vyzkoušíte. 
  • Vaříme v malé skupině. Bude dost prostoru na vaše dotazy.
  • Probereme rozdíly vaření jednotlivých druhů piv (spodně kvašená versus svrchně kvašená – tedy „klasický“ ležák versus Ale).
  • Každý absolvent kurzu získá všechny potřebné informace a dovednosti, aby mohl sám vařit skvělé pivo.

 

Pivo u nás v muzeu budeme vařit v termínech 22. 1. 2022 a 26. 2. 2022. 

 Přihláška na kurz a více informací

1. 1. – 23. 12. Út–Ne 9:00–17:00

Zobrazit celou otevírací dobu objektu

Vstupné

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.