Termín konání: 26.11.2025 | 16:00–19:00

Šéfkuchař Jamie Santos z Kapverdských ostrovů je známý svým mistrovským uměním. Jamieho přístup se liší od tradičních metod. Místo dlouhého vaření a dalších zdlouhavých procesů se soustředí na techniku, která zajistí měkkou a šťavnatou chobotnici. Klíčem je správná délka vaření a marináda plná afrického koření a bylinek. Poté se chobotnice krátce griluje, čímž se vytvoří křupavá vnější vrstva, zatímco vnitřek zůstane jemný.

Jamie vám ukáže, jak chobotnici správně uvařit, aby nebyla tuhá. Osvojíte si techniky, jak chobotnici ochutit a jak ji grilovat do dokonalosti. K chobotnici se naučíte připravit ideální přílohu.

Na jeho kurzech se naučíte mnohem víc než jen konkrétní recepty. Získáte ucelený pohled na přípravu zdravých jídel z přírodních surovin. Navíc se dozvíte, jak jídla přizpůsobit různým alergiím a dietním omezením. Po absolvování kurzu dostanete recepty a kontakt na šéfkuchaře Jamieho pro budoucí konzultace.

Předkrm: Chobotnicový salát
Hlavní chod: Grilovaná  chobotnice podávaná s bramborem a salátem z čerstvé zeleniny 

Cena kurzu: 3 850 Kč

Více informací zde

 

 

 

 

Termín konání akce

26.11.2025 | 16:00–19:00


21. 7. – 23. 12. Po–Ne 10:00–18:00

Zobrazit celou otevírací dobu objektu

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.