Letos je naše muzeum zavřené, se zemědělskou vědou se ale můžete seznámit i z domova. V on-line nabídce, tento rok zaměřené na téma „Člověk a robot" najdete přednášky, on-line výstavu či webinář. Víte, co dokáže na poli autonomní traktor nebo jak polní roboti pomáhají léčit zemědělské plodiny? Zajímává vás, jak moderní technologie mohou ovlivnit stravování či chuť piva? To a mnohem více vám řeknou zemědělští a potravinářští odborníci v on-line programu Noci vědců Národního zemědělského muzea.

Sledujte zde. Celá nabídka bude dostupná 27. 11 od 17:00 hodin.

Letos se na ní podílely Výzkumný ústav potravinářský v.v.i., Výzkumný ústav rostlinné výroby, v.v.i, Výzkumný ústav pivovarský a sladařský, a.s., Ústřední kontrolní a zkušební ústav zemědělský, Státní pozemkový úřad, Centrum precizního zemědělství ČZU a Výzkumný ústav živočišné výroby, v. v. i. V České republice se Noc vědců koná od roku 2005. Každoročně se jeden večer v roce otevírají veřejnosti dveře do více než stovky univerzit, vědeckých ústavů, hvězdáren a dalších odborných či vzdělávacích institucí. I přes aktuální nepříznivou situaci probíhá letos Noc vědců na více než stovce míst po celé republice. V Praze a okolí on-line program kromě Národního zemědělského muzea připravují pracoviště Akademie věd ČR, Vysoká škola chemicko-technologická v Praze, Česká zemědělská univerzita v Praze, Univerzita Karlova, České vysoké učení technické v Praze, Planetum: Planetárium Praha, Štefánikova hvězdárna a Hvězdárna Ďáblice, Eurocentrum Praha i gymnázia ve Slaném a v Kralupech nad Vltavou.

Noci vědců v Národním zemědělském muzeu

Pozvánka na celostátní akci

FB událost Noc vědců v Praze a okolí

Program Noci vědců v České republice

 

1. 1. – 23. 12. Út–Ne 9:00–17:00

Zobrazit celou otevírací dobu objektu

Vstupné

Zajímá vás, co nového se u nás děje?
Přihlaste se k odběru newsletteru.

Vyberte si přesně ten obsah, který vás zajímá. My vám občasně zašleme souhrnné novinky a informace ze světa Národního zemědělského muzea.

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.