Prameny a studie

Prameny a studie 44

Alchymie v kuchyni

Tematické vydání sborníku Národního zemědělského muzea Prameny a studie č. 44 "ALCHYMIE V KUCHYNI" vydaného v r. 2010 je věnované vždy aktuální otázce stravování v nejrůznějších podobách. Doplňuje mj. i autorskou výstavu NZM "Dobré jídlo, dobré pití, prodlužují živobytí", kterou bylo možné shlédnout v pražském ústředí NZM od září 2009 do ledna 2010 a poté na pobočce NZM na zámku Kačina u Kutné Hory, v tamním Muzeu českého venkova, od dubna do října 2010. V jedenácti kapitolách je představeno jídlo a stravování z různých pohledů, od fyziologie chuti a různorodosti stravy, přes způsoby individuálního a společného stravování až k uchovávání potravin, kuchařským receptům a lidovým zvykům.

 

Stáhněte si pdf: PaS 44 Alchymie v kuchyni (1,7 MB)

 

Cena tištěné publikace: 100,- Kč

Publikaci lze zakoupit na pobočkách Národního zemědělského zemědělského muzea nebo objednat online. Objednané publikace zasíláme na dobírku, cena poštovného a balného po ČR pro jednu publikaci činí 180 Kč, pro dvě a více publikací 250 Kč.


Objednávka publikace – Prameny a studie

Název publikace
Počet kusů
Jméno a příjmení objednávajícího
Název instituce, firmy (objednává-li firma nebo instituce)
IČO (objednává-li firma nebo instituce)
Doručovací adresa: ulice, č. p., obec, PSČ
Váš e-mail:
Váš telefon:
Poznámka