Příběh zemědělství – Praha

Uvařte si doma – recepty z našich kurzů

Uvařte si doma – recepty z našich kurzů

Inspirujte se recepty z kurzů vaření Národního zemědělského muzea. Jednoduchá, a přesto chuťově dokonalá jídla zvládne připravit opravdu každý. Zapojte do vaření děti – i na ně jsme při výběru receptů mysleli.

Více o kurzech vaření u nás v muzeu najdete také na Facebooku a Instagramu.

Vyzkoušejte recept Radka Davida na dvoubarevnou chřestovou polévku nebo na jehněčí kotletky, krémový špenát a bramborové pečené škubánky. Podle receptu Pavla Mináře si můžete připravit marinovaného kapra v citrusech s vlažným bramborovým salátem a holandskou omáčkou. Jako dezert doporučujeme arašídový věneček podle Hany Briatkové, děti jistě potěší i doma vyrobené mango-maracujové želé bonbony. Velikonoční tabule se neobejde bez beránka, můžete zkusit třeba recept podle Marie Sandtnerové. Během podzimních sychravých dnů vás spolehlivě zahřeje kuřecí vývar podle Radka Davida. Zvěřina a podzim patří neodmyslitelně k sobě - zkuste si k nedělnímu obědu připravit dančí plec na šípkové omáčku, recept připravil Pavel Minář. Svátek svatého Martina oslavte dokonalými rohlíčky s ořechovou náplní podle receptu Radky Vrzalové - bez lepku a mléka. 

Dobrou chuť!