Tiskové zprávy

Zámecké hodování – tisková zpráva

Zámecké hodování: festival dobrého jídla na Kačině

Zámecké hodování na Kačině 201823. července 2018

V sobotu a v neděli 28. a 29. července 2018 se na zámku Kačina koná přehlídka dobrého jídla s bohatým doprovodným programem pod názvem Zámecké hodování. Národní zemědělské muzeum hostí tuto rodinnou akci s dětským programem, soutěžemi, ukázkami vaření a koncerty poprvé.

Festival, který proběhne v sobotu od 10.00 do 20.00 a v neděli od 10.00 do 18.00 hodin, je rozdělen do tří hlavních sekcí:

  • kulinářská show,
  • prodej sýrových specialit a prezentace restaurací,
  • dětský koutek.

Pro návštěvníky je připravena kulinářská show šéfkuchaře Petra Erina Kováče, prezidenta Culinary Clubu ČR, člena World Masterchef Society a stříbrného vítěze ankety Zlatý kuchař v kategorii Volba veřejnosti z roku 2017. Kuchař, který je také moderátorem pořadu „Život z Pánve“ (TV Mňam, Regionální televize), bude na Kačině připravovat lososa s kokosem a citrusy, grilovaného tuňáka na salátu s citrusovým vinagretem nebo krevety v kokosovém těstíčku. S hostem festivalu, Květou Vondrákovou, představí zdravou kuchyni, a to na téma „Irský mech a sýr trochu jinak“.

Během celého festivalu je pro návštěvníky připraven bohatý doprovodný program, taneční vystoupení a několik koncertů. Vystoupí například harmonikář Tomáš Klásek, taneční škola Vergillio (DDM Kolín), zpěvák Jakub Tichý a kapela GROŠÁCI. Ředitel sekce Kačina–Čáslav Národního zemědělského muzea Pavel Douša doplňuje: „Pro řadu z nás je letní cestování spojeno s možností poznat něco nového, unikátního. Zámecké hodování na Kačině je skvělou příležitostí jak něco dosud neznámého ochutnat. Návštěvníci budou mít možnost okusit a zakoupit si řadu specialit, a to na stáncích společností Kamelie – Víno z Francie, Food Truck „Bonjour“, Waffle Brno, Beskydská Likérka, Mama Afrika, Atelier Sladkostí, Sri Lanka Curry House, Nos Macarons, Lakyho Chilli, Cheesy Market a dalších.“

Vstupné na akci je 60 Kč pro dospělé, 40 Kč pro studenty a seniory, vstupenky lze zakoupit rovnou  na místě. Pořadatelé nabízejí za stejnou cenu lístky i v předprodeji přes vstupenkovou síť  TicketStream, návštěvníci, kteří této možnosti využijí, se vyhnou frontám u vstupu na festival.  

V rámci vstupného mají hosté zdarma i vstup do zámeckého parku, kde je naučná stezka, venkovní učebna a bylinková zahrádka. Navštívit lze také zámeckou kavárnu, a kdo by měl pořád ještě hlad, může zajít do restaurace naproti zámku.

 

Kontakt na zámek Kačina: 602 187 700, nzm.kacina@nzm.cz, zámecká pokladna je otevřena od 9 do 16 hodin, tel.: 327 571 170, kacina@nzm.cz.

Kontakt na pořádající agenturu: Agentura ChrisEvents s.r.o., chrisfromparis@seznam.cz

 

Národní zemědělské muzeum je státní příspěvková organizace zřizovaná Ministerstvem zemědělství. Zabývá se zejména tematikou zemědělství, lesnictví, myslivosti, rybářství, zahradnictví, potravinářství, zpracování zemědělských produktů, vývoje venkova a kulturní krajiny. Národní zemědělské muzeum má kromě hlavní výstavní budovy v Praze také další čtyři pobočky – Čáslav, zámek Kačina, zámek Ohrada, Valtice. Muzeum na zámku Kačina mapuje především historii českého venkova, expozice představuje vývoj hospodářského zázemí zámku. Samotný zámek Kačina je českým empírovým klenotem, návštěvníkům nabízí jedinečné interiéry, jako je chotkovská knihovna, divadlo nebo lékárna.

 

Kontakt:

Pavel Douša, ředitel sekce NZM Kačina-Čáslav

Tel.: 724 412 266

pavel.dousa@nzm.cz 

 

Národní zemědělské muzeum Kačina

Svatý Mikuláš 51

284 01 Kutná Hora

 

Podrobný program

Sobota 28/07:

11.15    Tomáš Klásek, harmonikář

11.30    Vaření s Květou – RAW ovocné zmrzliny

12.00   Tomáš Klásek, harmonikář

12.30   Petr Erin Kováč – losos, filetování, losos s kokosem a citrusy

13.00   Vaření s Květou – sladké vegetariánské mlsání

13.30   Petr Erin Kováč – grilovaný tuňák na salátu s citrusovým vinagretem

14.00   Tomáš Klásek, harmonikář

14.30   Petr Erin Kováč – krevety v kokosovém těstíčku

15.00   GROŠÁCI, country-southern rock Praha

15.30   Petr Erin Kováč – tataráček z lososa na opečeném toustu

16.00   GROŠÁCI, country-southern rock Praha

16.15    Petr Erin Kováč – losos, filetování, losos s kokosem a citrusy

16.45   GROŠÁCI, country-southern rock Praha

17.15    Petr Erin Kováč – tataráček s tuňáka s bílou ředkví

17.45   GROŠÁCI, country-southern rock Praha

18.20   Vaření s Květou – sladké vegetariánské mlsání

 

Neděle 29/07 :

10.20   Vaření s Květou – RAW ovocné zmrzliny

11.00   FootBag Show

11.30    Petr Erin Kováč – losos, filetování, grilovaný losos s pečenou středomořskou zeleninou

12.00   FootBag Show

13.00   TS Vergillio, DDM Kolín

13.30   Petr Erin Kováč – grilovaný tuňák, pečená středomořská zelenina

14.00   TS Vergillio, DDM Kolín

14.15    Jakub Tichý – koncert

14.30   Vaření s Květou – sladké vegetariánské mlsání

15.00   TS Vergillio, DDM Kolín

15.15    Petr Erin Kováč – tataráček z lososa na opečeném toustu

15.45   Jakub Tichý, koncert

16.15    Vaření s Květou – sladké vegetariánské mlsání

16.45   Jakub Tichý, koncert

17.15    Petr Erin Kováč – grilovaný tuňák, pečená středomořská zelenina

17.40   Jakub Tichý, koncert