Příběh zemědělství – Praha

Stravování ve středověku

Stravování ve středověku

Vzdělávací program je zaměřen na český středověký jídelníček. Děti se pomocí herních aktivit dozví, jaké potraviny byly v Čechách v tomto období dostupné a na jaké jsme si naopak museli počkat do pozdějších staletí. S lektorem si poví o hostinách šlechty i jídelníčku prostých lidí a položí si otázku, zda mohl mlsný jazýček hrát roli v objevitelských výpravách.

Program je veden hravou formou a navazuje na část expozice Gastronomie.

 

Kontakt: 

  lektor@nzm.cz      220 308 136, 770 155 512 (od pondělí do pátku 7.00–15.00)

Rezervace programu je možná na e-mailu jan.maly@nzm.cz nebo na telefonním čísle 770 155 512.

 

RVP: Člověk a jeho svět

Cílová skupina: 3.–4. ročník ZŠ, 5.–6. ročník ZŠ

Délka: 60 minut

Počet žáků: max 25

Cena: 40 Kč/dítě