Národní zemědělské muzeum

Uvařte si doma – recepty z našich kurzů

Uvařte si doma – recepty z našich kurzů

Nevíte, co vařit v karanténě? Inspirujte se recepty z kurzů vaření Národního zemědělského muzea. Jednoduchá, a přesto chuťově dokonalá jídla zvládne připravit opravdu každý. Zapojte do vaření děti – i na ně jsme při výběru receptů mysleli. Sdílejte s námi vaše vaření v karanténě #vmuzeujakodoma.

Více o kurzech vaření u nás v muzeu najdete také na Facebooku a Instagramu.

Vyzkoušejte recept Radka Davida na dvoubarevnou chřestovou polévku nebo na jehněčí kotletky, krémový špenát a bramborové pečené škubánky. Podle receptu Pavla Mináře si můžete připravit marinovaného kapra v citrusech s vlažným bramborovým salátem a holandskou omáčkou. Jako dezert doporučujeme arašídový věneček podle Hany Briatkové, děti jistě potěší i doma vyrobené mango-maracujové želé bonbony. Velikonoční tabule se neobejde bez beránka, můžete zkusit třeba recept podle Marie Sandtnerové.

Dobrou chuť!

Mango-maracujové želé bonbony podle Hany Briatkové

Mango-maracujové želé bonbony podle Hany Briatkové

Dvoubarevná chřestová polévka podle Radka Davida

Velikonoční beránek podle Marie Sandtnerové

Velikonoční beránek podle Marie Sandtnerové

Jehněčí kotletky, krémový špenát a bramborové pečené škubánky podle Radka Davida

Jehněčí kotletky podle Radka Davida

 

Marinovaný kapr v citrusech s vlažným bramborovým salátem a holandskou omáčkou podle Pavla Mináře

Marinovaný kapr podle Pavla Mináře

Arašídový věneček podle Hanky Briatkové

Arašídový věneček podle Hanky Briatkové