Příběh zemědělství – Praha

Uvařeno v muzeu!

Uvařeno v muzeu!

Na podzim roku 2017 jsme návštěvníkům Národního zemědělského muzea otevřeli expozici Gastronomie, kterou tvoří dětská gastronomická herna a gastrostudio. Zatímco v gastroherně se mohou v kuchařských dovednostech zdokonalovat zejména děti, v gastrostudiu probíhají kurzy vaření a pečení, nově připravujeme i workshopy.

V rukou profesionálů

Kurzy v gastrostudiu probíhají pod vedením těch nejpovolanějších. Gastrostudio využívají pro své tréninky nejen na česká, ale i na zahraniční kuchařská klání členové Národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR (a návštěvníci expozice Gastronomie jim mohou přes sklo koukat pod prsty, přijdou-li do muzea v době tréninku). A právě zástupci tohoto týmu tu pod hlavičkou Kulinářského institutu Marie Sandtnerové kurzy vaření a kuchařské workshopy vedou.

Kulinářský institut Marie Sandtnerové

Kurzy vaření v Národním zemědělském muzeu v PrazeTematicky zaměřené kurzy vaření nebo pečení jsou určeny všem, kteří se chtějí naučit nové recepty a techniky. Pod vedením zkušeného lektora stráví maximálně deset účastníků přípravou gastronomických specialit tři až čtyři hodiny. Kurzy v moderně vybaveném gastrostudiu obvykle začínají po skončení návštěvní doby muzea, ceny se pohybují od 1490 do 1890 korun.

Upeč třeba chleba

Kromě klasických kurzů vaření nabízí Kulinářský institut i workshopy. Při akcích pro veřejnost probíhají zhruba hodinové workshopy s tematickým zaměřením podle akce. Připravujeme i přibližně tříhodinové workshopy zaměřené například na pečení chleba nebo výrobu domácího sýra, které budou probíhat ve všedních dnech v dopoledních i odpoledních hodinách.

 

Více o kurzech vaření v Národním zemědělském muzeu

 

Chcete-li být v obraze, sledujte Uvařeno v muzeu! i na Facebooku a na Instagramu.

Fotoalbum