Příběh zemědělství – Praha

Uvařeno v muzeu!

Uvařeno v muzeu!

V pražské pobočce Národního zemědělského muzea pořádáme kurzy vaření již čtvrtým rokem. Kurzy probíhají v profesionálně vybaveném gastrostudiu, které je součástí expozice Gastronomie.

Naše zpravidla čtyřhodinové kurzy jsou vhodné pro začátečníky i pokročilé. Maximální kapacita kurzu je deset osob, účastníci vaří pod vedením zkušeného lektora ve dvojicích nebo menších skupinkách. Pro každého účastníka jsou připraveny recepty a certifikát o absolvování kurzu.

Pestrá nabídka kurzů, nově i těch bezlepkových a fermentovacích

Témata kurzů obvykle volíme podle sezónních surovin nebo období v roce. Každoročně do nabídky zařazujeme chřest, ryby, zvěřinu, dýně a nechybí ani inspirace na velikonoční, vánoční menu nebo cukroví. Oblíbenými kurzy jsou Jak na makronky, Grilování, Saláty, Steaky, Sladkovodní ryby, Sushi, Moderní česká kuchyně nebo Netradiční vánoční cukroví.

Na podzim 2020 jsme začali pořádat sobotní bezlepkové kurzy, na kterých se pod vedením zkušené lektorky naučíte třeba kynuté těsto, burgery, donuty, knedlíky, štrúdl nebo cukroví a to vše bez lepku, ale i mléka a vajec.

V roce 2021 budeme pořádat také fermentovací kurzy, které budou jak teoretické, tak i praktické. Z kurzů si tak odnesete kromě spousty užitečných rad, tipů a triků i hotové výrobky. 

Aktuální kurzy a další informace najdete zde a na Facebooku nebo Instagramu Uvařeno v muzeu.

V gastrostudiu probíhají také tréninky Národních týmů Asociace kuchařů a cukrářů ČR a můžete si ho i pronajmout.