Příběh zemědělství – Praha

Podzimní trhy - ZRUŠENO

Podzimní trhy - ZRUŠENO

Z důvodu zhoršení epidemické situace v souvislosti s výskytem koronaviru SARS-CoV-2 Podzimní trhy RUŠÍME.

 

 

 

 

 

 

 

 

Září a říjen bude na muzejním dvorku ve znamení podzimních trhů:

  • 12. 9. Květinový trh
  • 19. 9. Chleba a co na něj
  • 17. 10. Ovocné trhy
  • 31. 10. Brambory, zelí, dýně

Dvorek Národního zemědělského muzea vytvoří prostor pro setkání nejen obyvatel Prahy 7, kteří vyznávají kvalitní potraviny s preferencí těch lokálních, pro sdílení radosti z nakupování venku na trhu, oproti nakupování v supermarketech a obchodních centrech, tematicky zaměřenou část trhu, který se soustředí na jednu sezónní plodinu či okruh, nabídku základního sortimentu – ovoce, zelenina, mléčné výrobky + sýry, maso, bylinky, květiny, ale i pro street food – stánky s občerstvením z čerstvých kvalitních surovin.

12. 9. Květinový trh 
Tradiční české květiny zažívají v poslední době „boom“, a proto s radostí odstartujeme právě Květinovým trhem, kde se návštěvníkům představí přední lokální pěstitelé květin a květinářství. K zakoupení budou jak čerstvé květiny, tak kytice, věnečky a další květinové ozdoby. Tržiště také nabídne základní sortiment každého správného trhu, od zeleniny a ovoce, přes mléčné produkty, sýry, kávu a zákusky až po maso a další.

19. 9. Chleba a co na něj
Trh s názvem Chleba a co na něj se zaměří mimo jiné na klasiku českých svačin – „chleba s něčim“, ale v nabídce bude i samotné zrno, mouka, chleba a pekárenské výrobky až po pomazánky, másla, marmelády, sýry a další.

17. 10. Ovocné trhy
Říjen je měsíc plný hojnosti a sklízení plodů, třetí trh tedy věnujeme českému ovoci, rozmanitosti jeho odrůd a zpracování. Bude se moštovat, ochutnávat a hodovat, nakoupit si budete moct cidery, ovocné šťávy, povidla, marmelády, pomazánky a další šťavnaté produkty z ovoce i ořechů.

31. 10. Brambory, zelí, dýně
Pečené brambory, smažené brambůrky, hranolky, bramborové placky a lokše, knedlíky… a to zdaleka není vše. Brambory, jako jedna z nejtypičtějších českých potravin, která se tradičně připravuje na mnoho způsobů. Spolu se zelím a dýní uzavřou letošní podzimní trhy a představí všemožné způsoby jejich zpracování a produktů, druhy odrůd.