Příběh zemědělství – Praha

Kurz vaření Porcujeme a vaříme drůbež

Termín konání: 10. 5. 2018, 17:00–21:00

Kurz vaření Porcujeme a vaříme drůbež

Budeme se učit vykostit kuře, křepelku a z této drůbeže i vařit.

Drůběží maso je dlouhodobě nejoblíbenějším masem vůbec. Naučit se vykostit kuře není tak složité, jak se zdá. Zvládnete vykostit i holuba a křepelku. Lektor Jan Horký vás to naučí raz dva. Ukáže vám, jak správně založit a zesílit vývar. Společně si uvaříte několik jídel právě z drůbeže, které můžete hravě zařadit mezi vaše sváteční jídla.

Lektor: Jan Horký

 

Vařili jsme:
  • Kuřecí roláda plněná špenátovou fáší
  • Uzená kachní prsa s pomerančovým želé
  • Pečená křepelka s petrželovo kroupovým rissotem
  • Holub s omáčkou z kachních jater

Cena: 1890 Kč

 

Více o kurzech vaření v Národním zemědělském muzeu

Kurz vaření Porcujeme a vaříme drůbež s Janem Horkým, 10. 5. 2018