Příběh zemědělství – Praha

Kurz vaření Poklady z kuchyně Marie Sandtnerové

Termín konání: 18. 1. 2018, 17:00–21:00

Kurz vaření Poklady z kuchyně Marie Sandtnerové

Marie Janků-Sandtnerová byla česká kuchařka, žijící na přelomu 19. a 20. století, autorka kuchařských příruček a propagátorka zdravé výživy. Z jejích kuchařských knih se učily vařit generace domácích i profesionálních kuchařů. Jan Horký vybral několik skvělých receptů. Naučí Vás perfektně uvařit čtyři slavnostní chody, které pak můžete "prodat" při přípravě obědů či večeří pro rodinu nebo přátele.

Lektor: Jan Horký, Master Chef společnosti Compass, kapitán Národního týmu kuchařů a cukrářů AKC ČR, Kuchař roku 2017/2018

Cena kurzu: 1890 Kč

Budeme vařit:

Králičí ledvinky na česneku a bylinkách s karotkovou kaší
Pstruh s petrželovou krustou, křenová omáčka
Holubí a kuřecí prsa ve smetanové omáčce, kořenová zelenina na víně
Žloutková pěna s pohankou, maková zmrzlina

 

Kurz objednávejte na kurzyvareni@nzm.cz.

 více o kurzech vaření v Národním zemědělském muzeu